19. juli 2024

Hvordan fjerne lim- og taperester?

Seige eller inntørkede limrester etter klistremerker og tape kan være gjenstridig å få bort. Det finnes kjerringråd som kan fungere, men det krever at du har ulike ingredienser til rådighet. Og dessverre så kommer denne type råd ofte til kort.

Kjerringråd mot limrester

Hårføner, eddik, strykejern eller olivenolje? Kan ofte fungere, men kommer også med en bieffekt.

Hårføner og varmluftspistol for å fjerne lim?

Om du varmer opp gamle limrester, så kan det gjøre underverker. Men pass på at det ikke blir for varmt, da kan det gjøre vondt værre. Og ved å varme opp limrestene, må de fjernes mekanisk for at du skal få de bort. Dermed egner dette seg aller best på harde flater som glass, hardplast og ulakkert metall.

Når det er sagt så er både hårføner og varmluftspistol geniale hjelpemidler for å fjerne selve tape og klistremerker.

Hva med eddik mot limrester?

For å fjerne lim- og taperester med eddik, tar du husholdningseddik på en klut og gnir forsiktig på limet som skal løses opp. Dette vil i mange tilfeller fungere godt, spesielt på mye underlag. Bare husk at eddik etterlater en stram lukt og overflaten som er behandlet med eddik bør kunne vaskes godt. Oppsiden med limfjerning med eddik er at det er miljøvennlig!

Olivenolje for å fjerne taperester?

Det fungerer, men vær obs på at olivenolje er en fet olje som fort kan sette varige merker om det benyttes på tekstiler og porøse overflater. Fremgangsmåten er helt lik som ved bruk av eddik, men du trenger fettløselig såpe for å fjerne oljen etter bruk.

Vår favoritt som løser alt av limrester, enten det er tape eller klistremerker

Sitrusrens. Kort og godt. Dette fjerner omtrent det det måtte være av limrester på alt av underlag. Sprayes enten direkte på limen eller påføres ved klut om det er snakk om mindre limrester. 3M sitrusrens kan du f.eks kjøpe hos Billakk.no

Sitrusrens fungerer også godt på tusjmerker og spor etter sko/gummisåler på harde underlag! Spray en liten mengde sitrusrens på et tørkepapir og gni direkte på flekken.

Sitrusrens har en kraftig lukt av sitrus. For å fjerne denne denne raskt, kan du vaske over området med en fuktig klut.